How do i set up hammer for obsidian conflict?

Need Help? The Day isnt going so well on the Mapping front?
User avatar
zer0
Polygon
Polygon
Posts: 30
Joined: Thu Jul 26, 2007 2:36 pm

How do i set up hammer for obsidian conflict?

Post by zer0 » Fri Jul 25, 2008 1:20 pm

Title says it,how?

User avatar
Neico
Lead Coder
Lead Coder
Posts: 1812
Joined: Tue Aug 15, 2006 3:39 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Neico » Fri Jul 25, 2008 2:16 pm


jdude
Pixel
Posts: 2
Joined: Sun Aug 10, 2008 10:07 pm

Post by jdude » Sun Aug 10, 2008 10:13 pm

I've gone through this, but I'm getting a missing material error when I click new map. Where are the Wads located? I can't seem to find them in any of the folders in Obsidian mod OR Halflife 2 folders.

User avatar
sven666
npc_citizen
npc_citizen
Posts: 160
Joined: Tue Aug 05, 2008 12:42 am
Location: Toulouse France

Post by sven666 » Sun Aug 10, 2008 10:16 pm

I had the same problem, you must configure it with orange box.
Old

User avatar
Neico
Lead Coder
Lead Coder
Posts: 1812
Joined: Tue Aug 15, 2006 3:39 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Neico » Sun Aug 10, 2008 10:43 pm

well i already removed the ep1 things etc. so only the orangebox setup is left and i improvt that a bit...

if you follow that wiki site propably you won't have any problems

jdude
Pixel
Posts: 2
Joined: Sun Aug 10, 2008 10:07 pm

Post by jdude » Thu Aug 14, 2008 2:49 am

I have source SDK, source base SDK, and source base oronge box SDK. I don't have any source sdk/oronge box folder. What I do?

User avatar
Neico
Lead Coder
Lead Coder
Posts: 1812
Joined: Tue Aug 15, 2006 3:39 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Neico » Thu Aug 14, 2008 6:29 am

go into your sourcesdk folder then bin and there IS an orangebox folder (maybe you need to start SourceSDK once, with the Orangebox engine on the selection menu)

User avatar
cementiet
prop_physics
prop_physics
Posts: 136
Joined: Wed May 06, 2009 4:30 pm
Location: Earth
Contact:

Post by cementiet » Wed May 06, 2009 4:48 pm

Ok i also tried to go for mapping for Obsidian conflict cus its a great mod with many stuf

I looked arround how to set up the game for Hammer followed the torturial installed the things

But i get a error Not suported 16 bits (cus i got vista 64 bits)
so i just continu the installing change the file paths and now its stil does not work ??? did any1 also made maps with vista or am i the first trying :?:

when i start hammer i get the error
configuration info for the game is missin
[i press run anyway]

then i get the error

Setup file 'gameinfo.txt'doen't exist in subdirectory 'steamApssDir\srouceMods\Obsidia\Obsidian SDK'. Check your -game parameter or VCONFIG setting.

i checked the path and it says its there (but its called SteamApps NOT steamApssDir)

Please help! Thank you. Cementiet

User avatar
shiftey
npc_combinegunship
npc_combinegunship
Posts: 716
Joined: Thu Oct 09, 2008 4:45 pm
Contact:

Post by shiftey » Wed May 06, 2009 11:22 pm


User avatar
cementiet
prop_physics
prop_physics
Posts: 136
Joined: Wed May 06, 2009 4:30 pm
Location: Earth
Contact:

Post by cementiet » Thu May 07, 2009 1:10 pm

i did instal that program yes (like i alrdy said) but it stil does not work
i have no idea wat it is
and i also changed the paths to my paths

thx for looking

cementiet.

User avatar
fug4life
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 4121
Joined: Mon Dec 11, 2006 10:35 am

Post by fug4life » Thu May 07, 2009 1:21 pm

cementiet wrote:
Setup file 'gameinfo.txt'doen't exist in subdirectory 'steamApssDir\srouceMods\Obsidia\Obsidian SDK'.



Obsidia -? your missing an 'n' and yes it should be steamapps not steamapss notice your spelling errors!

Can you post your game_info.txt or game_config.txt
(I can never remember which)
that's located in your: sourcesdk/bin/orangebox/bin
directory.

If your still having trouble even after shiftey's installer please.
'I would probably smarten up before you meet Violet'.
'She has zero tolerance for idiots'.

fug's Obsidian files
fug's Obsidian clips
Obsidian wiki
Obsidian Map Database

User avatar
cementiet
prop_physics
prop_physics
Posts: 136
Joined: Wed May 06, 2009 4:30 pm
Location: Earth
Contact:

Post by cementiet » Thu May 07, 2009 5:52 pm

wel here is the gameconfig but im getting the idea that it more some sofware on my comp is blocking it, its alrdy been a time that i have installed it

and sorry for my spelling somtimes i just typ to fast :roll:

"Configs"
{
"Games"
{
"Obsidian Conflict SDK"
{
"GameDir" "SteamAppsDir\SourceMods\Obsidian\Obsidian SDK"
"hammer"
{
"GameData0" "SteamAppsDir\SourceMods\Obsidian\Obsidian SDK\Obsidian.fgd"
"TextureFormat" "5"
"MapFormat" "4"
"DefaultTextureScale" "0.250000"
"DefaultLightmapScale" "16"
"GameExe" "SteamAppsDir\cementiet\source sdk base 2007\hl2.exe"
"DefaultSolidEntity" "func_detail"
"DefaultPointEntity" "prop_physics_multiplayer"
"BSP" "SteamAppsDir\cementiet\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vbsp.exe"
"Vis" "SteamAppsDir\cementiet\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vvis.exe"
"Light" "SteamAppsDir\cementiet\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vrad.exe"
"GameExeDir" "SteamAppsDir\cementiet\source sdk base 2007"
"MapDir" "SteamAppsDir\cementiet\sourcesdk_content\obsidian\mapsrc"
"BSPDir" "SteamAppsDir\SourceMods\Obsidian\maps"
"CordonTexture" "tools\toolsskybox"
"MaterialExcludeCount" "0"
}
"Obsidian Conflict"
{
"GameDir" "D:Steam\SteamApps\SourceMods\Obsidian"
"hammer"
{
"GameData0" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\SourceMods\Obsidian\Obsidian SDK\Obsidian.fgd"
"MapDir" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk_content\obsidian\mapsrc"
"GameExeDir" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\source sdk base 2007"
"GameExe" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\source sdk base 2007\hl2.exe"
"BSP" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk\orangebox\bin\vbsp.exe"
"Vis" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk\orangebox\bin\vvis.exe"
"Light" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk\orangebox\bin\vrad.exe"
"BSPDir" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\SourceMods\obsidian\maps"
"TextureFormat" "5"
"MapFormat" "4"
"DefaultTextureScale" "0.250000"
"DefaultLightmapScale" "16"
"DefaultSolidEntity" "func_detail"
"DefaultPointEntity" "ai_ally_manager"
"CordonTexture" "tools\toolsskybox"
"MaterialExcludeCount" "0"
}
}
}
}
"SDKVersion" "3"
}

thanks cementiet.

User avatar
fug4life
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 4121
Joined: Mon Dec 11, 2006 10:35 am

Post by fug4life » Fri May 08, 2009 6:20 am

Code: Select all

"Obsidian Conflict" 
{
"GameDir" "D:Steam\SteamApps\SourceMods\Obsidian"
"hammer"
{
"GameData0" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\SourceMods\Obsidian\Obsidian SDK\Obsidian.fgd"
"MapDir" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk_content\obsidian\mapsrc"
"GameExeDir" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\source sdk base 2007"
"GameExe" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\source sdk base 2007\hl2.exe"
"BSP" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk\orangebox\bin\vbsp.exe"
"Vis" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk\orangebox\bin\vvis.exe"
"Light" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\cementiet\sourcesdk\orangebox\bin\vrad.exe"
"BSPDir" "C:\Program Files\Steam\SteamApps\SourceMods\obsidian\maps"
"TextureFormat" "5"
"MapFormat" "4"
"DefaultTextureScale" "0.250000"
"DefaultLightmapScale" "16"
"DefaultSolidEntity" "func_detail"
"DefaultPointEntity" "ai_ally_manager"
"CordonTexture" "tools\toolsskybox"
"MaterialExcludeCount" "0"
}
}
}
}
"SDKVersion" "3"
}



Some one can correct me but I don't know why you have two configs, the obsidian sdk one is not needed imo. Just the one I've quoted which seems to be fine.

Apart from:

sourcesdk\orangebox\bin\

Check this path as I have mine like this:

sourcesdk\bin\orangebox\bin

then correct accordingly.


Here's a sample from mine:

Code: Select all

"Obsidian Conflict" 
      {
         "GameDir"      "c:\program files\steam\steamapps\SourceMods\Obsidian"
         "hammer"
         {
            "GameData0"      "c:\program files\steam\steamapps\SourceMods\Obsidian\Obsidian SDK\Obsidian.fgd"
            "TextureFormat"      "5"
            "MapFormat"      "4"
            "DefaultTextureScale"      "0.250000"
            "DefaultLightmapScale"      "16"
            "GameExe"      "c:\program files\steam\steamapps\username\half-life 2\hl2.exe"
            "DefaultSolidEntity"      "func_detail"
            "DefaultPointEntity"      "ai_ally_manager"
            "BSP"      "c:\program files\steam\steamapps\username\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vbsp.exe"
            "Vis"      "c:\program files\steam\steamapps\username\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vvis.exe"
            "Light"      "c:\program files\steam\steamapps\username\sourcesdk\bin\orangebox\bin\vrad.exe"
            "GameExeDir"      "c:\program files\steam\steamapps\username\half-life 2"
            "MapDir"      "c:\program files\steam\steamapps\username\sourcesdk_content\hl2\mapsrc"
            "BSPDir"      "c:\program files\steam\steamapps\SourceMods\obsidian\maps"
            "CordonTexture"      "tools\toolsskybox"
            "MaterialExcludeCount"      "0"
         }
      }
   }
   "SDKVersion"      "3"
}
'I would probably smarten up before you meet Violet'.
'She has zero tolerance for idiots'.

fug's Obsidian files
fug's Obsidian clips
Obsidian wiki
Obsidian Map Database

User avatar
cementiet
prop_physics
prop_physics
Posts: 136
Joined: Wed May 06, 2009 4:30 pm
Location: Earth
Contact:

Post by cementiet » Fri May 08, 2009 12:05 pm

indeed i misses the bin/ path but afhter i fixed it i stil get the same error
everything is how it should be but i dont know wat it can be. :shock:

Wel i gonna reinstal my comp soon and then have a retry because i think someting is blocking its becus of all the installing-deleting
:?
thanks for helping!!
:wink:

User avatar
Makrontt le nécron
npc_citizen
npc_citizen
Posts: 198
Joined: Wed Aug 27, 2008 2:01 pm
Location: France

Post by Makrontt le nécron » Fri May 08, 2009 2:10 pm

"GameDir" "D:Steam\SteamApps\SourceMods\Obsidian"


Is that the actual path of your game?

Then why it's "C:\Program Files\Steam\SteamApps" for everything else?
I'm back baby!
Image

Post Reply